Mesélt az erdő (DEOL)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. július 14. - Két napra Debrecen lett az ország „erdész fővárosa” – az Agrár és Műszaki Tudományok Centruma adott ugyanis otthont az Erdészeti Tudományos Intézet által szervezett vándorgyűlésnek.

Több mint ötszáz szakember látogatott el a 139. alkalommal megrendezett találkozóra, amelyen az erdőgazdálkodás legaktuálisabb kérdéseit vizsgálták a résztvevők: a többi között a klímaváltozás erdőkre gyakorolt hatását, a társadalom és az erdő kapcsolatát, valamint a megújuló energiaforrások helyzetét. A rendezvényen a térség állami erdeit kezelő Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. Tölgyfa Gábor, a Nyíregyházi Erdészet vezetője a Debrecen környékén megvalósult közjóléti fejlesztéseket ismertette, Vereb István pedig az erdőgazdaságnál folyó kommunikációs tevékenységről tartott előadást. Sári Zsolt, termelési osztályvezető egy, a biomassza-potenciálról szóló szakmai előadás összeállításában működött közre.
Több tucatnyian vettek részt azon a bemutatón, ahol az erdőgazdaság munkatársai a Debrecen környéki erdőspusztákra kalauzolták az érdeklődőket. A Hortobágyi Természetvédelmi- és Génmegőrző közreműködésével megvalósult program során a Bánki tájház megtekintése után sétát tettek a Fűvészkertben, majd bejárva az itteni tanösvényt, megismerkedtek a természetszerű erdőgazdálkodással. A Hármashegyi pihenőcentrumban pásztorbemutató, táncház és gasztronómiai ízelítő színesítette a programot.
Az erdészeti kutatás támogatásáért Vadas Jenő emlékéremmel ismerték el Kaknics Lajos, a Nyírerdő Nyírségi Erdészeti Zrt. vezérigazgatójának munkáját. A kitüntetést az Országos Erdészeti Egyesület szombati, debreceni ünnepi ülésén, az Erdészeti Tudományos Intézet főigazgatója, Führer Ernő adta át a szakembernek.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.