Korodi Attila környezetvédelmi miniszter is ott lesz az EKE vándortáborában (Erdély.ma)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. július 24.-  Az idei, XVII-dik vándortáborra a Vigyázó hegy, régi nevén Kalotahavas lábánál fekvő Székelyjó határában, a Henc-patak jobb partján kerül sor. A vándortábor megnyítójára július 27-én, vasárnap este 7 órától kerül sor. A megnyítón részt vesz Korodi Attila környezetvédelmi miniszter is, aki a 2008-as vándortábor fővédnöke. Az Erdélyi Kárpát Egyesület a július 27 - augusztus 1. között szervezi meg vándortáborát.
Székelyjó, Kalotaszeg szélén fekszik, egyike Kolozs megye legszebb fekvésű településeinek, 700 m áltagos tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, lakóinak nagyrésze román anyanyelvű. A község egyike annak a 14 településnek amelyeken a megyében GMO-mentes régiót alakítottak (genetikailag módosított élőlényektől mentes régiót). Nevezetességei között említhetjük a két örökzöld mamutfenyőt (sequoia), amelyeket Gáll János földbirtokos hozott Amerikából a 20. század elején.
A vándortábort minden évben Erdély más-más vidékén rendezik meg. Aki részt vesz, annak tudnia kell, hogy 5 napig lemond a modern világ nyújtotta kényelmes életről, helyette vállalja a nomád sátorozás viszontagságait. Gyalogtúrák, autóbuszos, szekeres kirándulások, valamint kulturális programok várják az érdeklődőket. A programban mindenki megtalálja az erejéhez, korához, felszereléséhez megfelelő túrát. A résztvevők között, általában sok a fiatal, családok gyerekekkel, de sokan vannak az idősebb korosztályból is.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.