A Szent Pál székesegyház lerombolását kezdeményezték (Független Hírügynökség)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
 2008. július 31.  - Egy brit jótékonysági szervezet csütörtökön bejelentette igényét a londoni Szent Pál székesegyház lerombolására, válaszul egy brit bányászati cég indiai terveire.

Az ActionAid az ellen tiltakozik, hogy a Vedanta Resources egy szentnek tartott hegy helyén akar bauxitot kitermelni. A Niyamgiri Kelet-Indiában található, és a kond törzs szent helye, amelyen a hiedelem szerint Niyam Radzsa isten él. A bányászat tönkreteheti a helyi ökoszisztémát is, mert a kitermelés erdőirtással jár, emellett a helyi vízforrások kiapadásától is tartanak. Mint Brendan O’Donnell, a szervezet szóvivője elmondta, szerinte "a londoniak sem néznék ölbe tett kézzel a Szent Pál elpusztítását valakinek a gyors meggazdagodása érdekében".

A csoport a londoni City kerület tervezési és közlekedési osztályához nyújtotta be a város egyik leghíresebb jelképe teljes megsemmisítésére vonatkozó terveit, amelyet a katedrális alatt húzódó nemesfém-lelőhelyek feltárása követne.

Az ActionAid akciójával a külföldön etikátlanul tevékenykedő brit cégekre akarja felhívni a figyelmet.

A kérelem benyújtásának időzítése sem véletlen, mivel csütörtökre hívták össze Londonban a Vedanta cég részvényeseinek gyűlését is.

A vállalat indiai képviselője úgy véli: tervezett bányájuk eleget tesz a rendkívül magas környezetvédelmi kívánalmaknak is.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.