Borfogyasztás a soproni egyetemen (Kisalföld)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010.10.01. - A Nyugat-magyarországi Egyetem soproni campusának Hallgatói Önkormányzata Bacchus-hetet szervezett. A programsorozat célja, hogy a diákoknak bemutassák a Soproni borvidéket és a kulturált borfogyasztást.
- Első alkalommal, ámde hagyományteremtő szándékkal hívtuk életre a rendezvényt - mondta Gáspár Gergely, az NYME hallgatói önkormányzatának általános alelnöke. - Én ugyan szombathelyi vagyok, de öt éve Sopronban tanulok, és nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatalok a kékfrankos fővárosában megismerkedhessenek a helyi borokkal, a borvidék sajátosságaival, Úgy gondolom, egy itt tanuló egyetemistának a műveltségéhez hozzá kell hogy tartozzon némi borászati ismeret is. Mivel elég előadást hallgatnak a diákok az egyetemen, ezért szórakozással próbáljuk összekötni az információátadást. Reméljük, a kezdeményezés eléri a célját és a kóstolók során új kedvenceket választanak a fiatalok. Minden bizonnyal rájönnek arra is, a silány, fejfájást okozó, bornak alig nevezhető italok árát 100-200 forinttal ha kipótolják, minőségi bort ihatnak - tette hozzá a szervező.
A rendezvényhez a Ferenczy- és a Roll-pincészet csatlakozott - Örültem, amikor az egyetemisták megkerestek az ötlettel. Meg kell ragadni minden lehetőséget, ahol népszerűsíthetjük a soproni borokat, hiszen ezek a fiatalok tanulmányaik végeztével az ország minden szegletébe elviszik a borvidék jó hírét - fogalmazott ifj. Roll Péter.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.