200 fős parlament, képviselői bércsökkentés - dönt a Ház (LánchídRádió)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

2009. április 27. - Az adótörvények módosításáról szóló javaslatok részletes vitájával folytatja munkáját az Országgyűlés hétfőn. Sürgősséggel tárgyalják a kormánytagok bérének 15 százalékos csökkentéséhez szükséges javaslatot, s dönthetnek arról is, hogy a jövőben legfeljebb 200 tagja legyen az Országgyűlésnek.

A képviselők hétfőn délután a napirend előtti felszólalások, interpellációk, azonnali kérdések előtt megemlékeznek Magyarország uniós csatlakozásának 5. évfordulójáról.
A kormány a házszabálytól való eltéréssel, vagy sürgős tárgyalás keretében javasolja a parlamentnek, hogy módosítsák a központi államigazgatási szervek, valamint a kormánytagok és az államtitkárok jogállásáról szóló törvényt. A javaslat szerint a miniszteri és államtitkári bérek 15 százalékkal csökkennek, és nem kapnak jubileumi jutalmat sem.
Szavaznak képviselők arról az alkotmánymódosítási javaslatról is, amely 200 főben maximálná az országgyűlési képviselők létszámát.
Hétfőn kezdődik az adókról és a nyugdíjakról szóló törvények módosításának részletes vitája, miután az elmúlt héten lezárult ezek általános vitája.
A parlament várhatóan új törvényt alkot az erdőkről, az erdők védelméről és az erdőgazdálkodásról.
Az Országgyűlés várhatóan határozatot fogad el az építőipart sújtó recesszió kezeléséhez szükséges intézkedésekről.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.