Jön a fecske éve! (InfoRádió)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2009. szeptember 15., - Évről-évre egyre nagyobb mértékben csökken a fecske állomány, éppen ezért a Magyar Madártani Egyesület jövőre fecske-mentő kampányt indít - mondta az InfoRádiónak az egyesület munkatársa.

Orbán Zoltán hozzátette, a költések számának csökkenése leginkább a klímaváltozással magyarázható. 2010 a fecske éve lesz a Magyar Madártani Egyesület kezdeményezésére - mondta az InfoRádiónak a szervezet munkatársa.
Orbán Zoltán kiemelte: az állomány évről évre jelentősen csökkent, ezért kampányt indítottak a madárfaj megmentésére. Ennek részeként a társadalom egészét be kívánják vonni a fecskeadatbázis frissítésébe, emellett kidolgozzák és közzéteszik, melyek azok a gyakorlati tevékenységek, amiket a fecskék érdekében meg lehet tenni - fejtette ki.
A Magyar Madártani Egyesület munkatársa közölte: az állomány csökkenését a klímaváltozás és az európai mezőgazdaság jelenlegi struktúrája okozza. Ezeket a folyamatokat az egyes ember csak közvetlenül tudja befolyásolni, így nehéz a megoldás - tette hozzá. Szépvölgyi István


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.