Vezető szerepet szeretne az Unió a klímavédelemben (mr1 Kossuth - Krónika)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
 2011. április 1. - Az uniónak pozitív, meghatározó szerepet kell vállalnia az éghajlatpolitikai folyamatokban - mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter az uniós környezetvédelmi miniszterek informális ülését záró tájékoztatón. Fellegi Tamás hangsúlyozta: ambiciózus célokkal kell előállni a következő klímakonferenciára, amely november végén lesz a dél-afrikai Durbanban. „Minden tagállam fontosnak tartja, hogy az év végi konferencián az Európai Unió egységes hangon tudjon megszólalni” – tette hozzá.
Dél-Afrikában várhatóan sikerül elfogadni azt a kötelező egyezményt, amely a 2012-ben lejáró kiotói egyezmény helyébe lépne.
Az Európai Unió éghajlatváltozásért felelős biztosa, Connie Hedegaard szintén kiemelte: az unió megtartja vezető szerepét a klímavédelemben és előrelépésre is törekszik a következő klímakonferencián. Hangsúlyozta: újabb területeket kell bevonni a nemzetközi klímatárgyalásokba, például a jelentős károsanyag-kibocsátással járó vízi- és légi közlekedési ágazatokat. Gazdagh Bernadett


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.