Az egyház és a globális felmelegedés (Kossuth Rádió / Vallási híradó)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. február 19.
86 evangéliumi keresztény egyházi vezető nagyszabású mozgalmat indított az USA-ban a globális felmelegedés leküzdésére, azzal, hogy „a klímaváltozás következtében sok millió ember halhat meg ebben a században, többségük a legszegényebb országokban”. A kezdeményezők felhívást tettek közzé, amelyet többek között 39 evangéliumi keresztény felsőfokú tanintézet főigazgatója, segélyszervezetek és olyan egyházak vezetői írtak alá, mint például az Üdvhadsereg.

A mozgalom elindítói felszólítják az Egyesült Államok szenátusát, hogy hozzanak a széndioxid kibocsátás költséghatékony és a piaci alapon működő csökkentését megkövetelő törvényt. (A megfelelő törvény tavalyi tárgyalásakor a washingtoni törvényhozás ezt a mondatot törölte a jogszabály elfogadásra került tervezetéből.) A kezdeményezés keretében információs kampányt, a televíziókban és a rádiókban felvilágosító műsorokat kívánnak szervezni, a témával egyházi rendezvényeken akarnak foglalkozni.
Kampányukhoz az amerikai evangéliumi keresztények elnyerték római katolikus, keresztény ortodox és zsidó felekezeti vezetők támogatását is.

Kulcsár István

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.