Fán landolt a vitorlázó (MR)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2006. április 15.
Lezuhant egy vitorlázó repülőgép Gyöngyös közelében. A pilóta és tanítványa sértetlenül úszta meg a balesetet. Az okokról egyelőre sokat nem lehet tudni, elképzelhető, hogy az oktató hibázott, de az is, hogy az erős szél miatt nem érte el a leszállópályát a kisgép.

Egy hét után ismét lezuhant egy repülőgép Heves megyében. Délután 3 óra tájékán egy oktató és tanulója irányította kisgép nem a Gyöngyös melletti Pipis hegy repülőterén, hanem a mellette lévő erdő fáin landolt. Egerből és Gyöngyösről siettek tűzoltók a helyszínre, akik csak nagy nehézségek árán tudtak olyan segítséget nyújtani, hogy a két férfi ki tudjon kászálódni a gépből, egyikük sem sérült meg. A repülő annál inkább. Nagy gondot okozott a szakembereknek, hogy miként szedjék le a fáról. Nagy a valószínűsége annak, hogy odafenn kell majd szétszedni, onnan leereszteni és kivinni az erdőből.
Még nincs pontos információ arról mi okozta végül is a szerencsés balesetet. Elképzelhető, hogy a pilóta hibázott, elképzelhető, hogy egy hirtelen szélroham dobta meg a repülőgépet, de lehetséges, hogy mind a kettő megtörtént. Egyébként a pilótaoktatónak és tanulójának ez volt az első közös útja a levegőben.

Zengő Árpád


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.