Gyújtogatók okozzák az erdőtüzeket a Péter-hegyen? (Híradó.hu )

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008. augusztus 29. -  Naponta többször vonulnak ki a tűzoltók a fővároshoz közeli erdős területre, a tüzek gyakorisága miatt szándékosságot gyanít a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság. Nem kizárt, hogy szándékos gyújtogatás okozza azokat az erdőtüzeket, amelyek oltására napok óta, napjában többször is vonulnak a fővárosi tűzoltók a város határában lévő Péter-hegyre.

Csütörtökön délután szintén fellángolt az aljnövényzet az Üröm és Budapest között lévő területen, kora délután egy ide vonuló vízszállító szenvedett balesetet.
A tűzoltók egy vízszállítója szenvedett balesetet pénteken kora délután a II. kerületben. Senki nem sérült meg, de megrongálódott egy tűzoltókocsi, összetört egy másik autó, amit egy kismama vezetett és kidőlt egy villanyoszlop is. A megkülönböztető jelzést használó tűzoltóautó az Üröm és Budapest határán lévő Péter-hegyre vonult, egy erdőtűz oltásában segédkezni.
Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője közölte, az elmúlt napokban napjában többször is ki kellett vonulniuk a tűzoltóknak a Péter-hegyre. Általában több ponton gyullad ki az aljnövényzet, amiből arra is lehet következtetni, hogy nem véletlenül ütnek ki a tüzek, de szándékosságra bizonyíték nincs. A legnagyobb leégett terület eddig három hektár volt. A növényzet pénteken kora délután is kigyulladt a hegyen.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.