Eladatlan fenyőfák az utcákon (RTL Híradó )

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008.12.27. -  Rengeteg eladatlan fenyőfa hever az utcákon. Sok helyről ugyanis nem szállították el a karácsonykor el nem adott fákat, pedig ez a kereskedő kötelessége lenne. A közterület-felügyelet feljelenti az ilyen árusokat. Ha semmit nem tesznek a kereskedők, megbüntetik őket, és kifizettetik velük a takarítás, valamint az elszállítás költségét.Budapesten több száz helyen árultak karácsony előtt fákat, de csak pár helyen kérték a szemétszállítókat, hogy takarítsák el a megmaradt árut.
Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. szóvivője az RTL Híradójának elmondta: egyetlen nagy megrendelőjük a Csarnok -és Piac Igazgatóság, amely több helyszínen rendelte meg a munkát.
Az utcai árusok ezt nem kérték. Így sok helyen a lakóházaktól pár száz méterre ott hagyták az el nem adott fenyőfákat. A kereskedők minden fenyőfát megcsonkítottak, hogy az emberek ne tudják azokat elvinni. A nagyobbaknak az ágait vágták le, a kisebbeket törzsüknél elfűrészelték. Volt olyan fenyőkupac is, amelyet gázolajjal öntöttek le, hogy senki ne tudjon belőle hazavinni. Ünnepek után a közterület-felügyelet ellenőrzi, hogy van-e valahol fenyőfa.
Kötelező feladat a közterületeket a megfelelő módon, tehát tisztán visszaadni a közösség, az önkormányzat számára. Aki ezt nem teszi meg, büntetést fizet, ami maximum néhány tízezer forint. Ezen felül még ki kell fizetni a takarítás, és az elszállítás költségét is.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.