Az Alkotmányban védenék a magyar erdőket az eladástól (hírTV)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2008-12-30  - Aggasztónak tartja a Jobbik Magyarországért Mozgalom az erdőprivatizációról szóló híreket. "Felháborító, hogy a felelőtlen politizálása miatt pénzzavarba került kormány a nemzet vagyonának kiárusításából óhajt bevételhez jutni. Az utolsó nagy falatok egyike a magyar erdő, s most erre a kincsünkre vetettek szemet bizonyos hazai és külföldi üzleti körök. Úgy véljük, világhírű rengetegeink csak akkor lehetnek biztonságban, ha az Alkotmányban rögzítik azok eladhatatlanságát" - áll közleményükben.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleményben adott hangot felháborodásának, azért, mert a magyar erdőket is privatizálná a kormány. Az alaptörvény 70/D. § (1) pontja kimondja, "A Magyar Köztársaság területén élőknek joguk van a lehető legmagasabb szintű testi és lelki egészséghez. (2) Ezt a jogot a Magyar Köztársaság a munkavédelem, az egészségügyi intézmények és az orvosi ellátás megszervezésével, a rendszeres testedzés biztosításával, valamint az épített és a természetes környezet védelmével valósítja meg." Mivel az alaptörvény tizedik pontja szerint "A magyar állam tulajdona nemzeti vagyon", a Jobbik Magyarországért Mozgalom javasolja, hogy a 70. paragrafust egy harmadik ponttal egészítse ki az Országgyűlés.
E szerint "A magyar állam tulajdonában lévő, az állampolgárok testi és lelki egészségét biztosító erdővagyon nem értékesíthető és haszonbérbe sem adható." A Jobbik úgy véli, csak ez a megoldás nyújt kellő biztosítékot páratlan nemzeti értékünk megóvására.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.