Négy szumátrai tigrist öltek meg Indonéziában (mtv)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2009. február 27. - Indonéz falusiak csapdába ejtettek és megöltek négy veszélyeztetett szumátrai tigrist azon tigristámadások során, melyeket az illegális fakitermeléssel hoznak kapcsolatba – állítja WWF környezetvédelmi csoport

Négy tigris és hat ember halt meg februárban Szumátrán. „Február 24-én derült ki, hogy még egy szumátrai tigrist csapdába ejtettek és megöltek a falusiak, miután az állat két farmert megtámadott múlt vasárnap” – mondja WWF szóvivője. „Ez a negyedik tigris, melyet a hónapban meggyilkoltak, nagyon aggódunk, mivel védett állat és veszélyeztetett faj”. A Riau provinciabeli Simpang Gaung falu farmereit komolyan megsebesítette a múltkori támadás. „A tigris, mely a legutóbbi gyilkosságot elkövette a faluba tévedt, mivel élőhelyét az emberek elpusztították” – mondja a szóvivő. Az indonéz környezetvédelmi miniszter sürgeti a helyi rendőrséget, hogy fogja el a tigris gyilkosait. 
 
Kevesebb, mint 400 szumátrai tigris él természetes élőhelyén, melyek egyre többször kerülnek kapcsolatba az emberekkel, mivel az erdőirtás miatt élőhelyeik eltűnnek. Szumátrán az utóbbi 22 évben mintegy 12 millió hektárnyi erdőt irtottak ki, mely sziget szerte mintegy ötvenszázaléknyi veszteséget jelent. A riaui incidensek olyan területen történtek, melyeket kávé és olajpálma ültetvények tarkítanak, és melyen nemrégiben égetéssel irtották az erdőt.  


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.