Késik az uniós támogatások kifizetésével a Mezőgazdasági Hivatal (hírTV - HÍRADÓ)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2009. március 13. - A földművelésügyi miniszter is elismerte, hogy késik az uniós támogatások kifizetésével a Mezőgazdasági Hivatal. Gráf József úgy véli, csak azért, mert túl sok pályázatot hirdettek meg.

Jakab István, a MAGOSZ elnöke szerint a minisztérium hibájából több milliárd forint veszteség érhette a gazdákat, pedig az állattenyésztési ágazatok már így is a csőd szélén állnak. Több mint 100 kitüntetést adott át március 15-e alkalmából Gráf József a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban.
Az ünneplésre azonban nincs meg minden oka a miniszternek. Az uniós pályázók több mint 10 százaléknál ugyanis nem fizették ki időben a támogatásokat, mert - ahogy a miniszter is elismerte - túlvállalták magukat. Az erdőtelepítés mellett az állattartó telepek korszerűsítésére szánt támogatásokkal is késik a Mezőgazdasági Hivatal. A gazdakörök vezetője számon kérné a felelősöket, a szakminiszter azonban nem tervez retorziót. Gráf József csak annyit ígért: a hét végére behozzák a késésüket, a jövőben pedig nem írnak ki több pályázatot, mint amennyit kezelni tudnak.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.