Ügyészségi látókörben a Vagyonkezelő (Hír TV - barikád.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2009-05-30 - A Központi Nyomozó Ügyészséghez fordult a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója, mivel nem kapott kielégítő választ arra a levélre, amelyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő gazdálkodási hiányosságaira hívta fel a pénzügyminiszter figyelmét.

Budai Gyula még a hónap elején kérte Oszkó Pétert arra, hogy rendeljen el azonnali belső vizsgálatot az MNV Zrt-t. ellenőrző bizottság márciusi jelentése alapján, amelyben a testület súlyos törvénytelenségekre hívta fel a figyelmet. A szövetségi igazgató azonban kérésére azt a választ kapta a pénzügyminisztériumtól, a tárcavezetőnek nincs hatásköre a vizsgálat elrendelésére.
Budai Gyula szerint a tárca hazudik, mivel a részvényesi jogok gyakorlója a törvény szerint személyesen Oszkó Péter pénzügyminiszter.
- Nagyon jól tudtam, hogy Oszkó Péter nem fog semmilyen belső vizsgálatot elrendelni, nem fog felelősöket keresni, hiszen ahogy elmondtam, falaz a saját embereinek. Én ezért úgy döntöttem, hogy a Központi Nyomozó Főügyészséghez fordulok, becsatoltam ezt az ellenőrző bizottsági jelentést, és azt kértem az ügyészségtől, hogy indítsanak vizsgálatot a jelentés alapján, és amennyiben bűncselekmény alapos gyanúja felmerül, úgy a büntetőeljárást indítsák meg ebben a kérdéskörben – nyilatkozta Budai Gyula, a Magosz szövetségi igazgatója.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.