Orvvadász-hálózatot találtak Fejér megyében (tenyek.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2009. 12. 22. - Orvvadász-hálózatot talált a Fejér megyei rendőrség. Több tucat puskát, legalább tízmillió forintot érő trófeát és tíz kiló vadhúst találtak három helyen.

Hat embert gyanúsítanak, közülük négyen előzetesben vannak. A gyanú szerint az egyik orvvadász házilag, rossz higiéniai körülmények között dolgozta fel a vadhúst, amelyet saját éttermében árult. Ezt is bezárják.
Egy egész termet megtöltöttek a lefoglalt fegyverek és trófeák. A Fejér megyei fővadász azt mondta, remegő gyomorfájása lett, amikor meglátta a zsákmányt. Az orvvadászok válogatás nélkül szinte mindent lelőttek, ami az erdőben  mozgott. A trófeák összértékét  még vizsgálják, de a fővadász szerint több közülük a nemzetközi piacon másfél millió forintot is ér. Az összes pedig tíz-húsz millió lehet.
A bűnszervezet kímélet nélkül irtotta a vadállományt Fejér megyében. A rendőrök szerint a környéken  nem is nagyon titkolták a trófeákat, a sok agancsot úgy akasztották fel, hogy az utcáról is látni lehetett.
Száz kiló húst, több mint száz szál szalámit és nyúzott állatokat találtak, a rendőrök elmondása szerint katasztrofális higiéniai körülmények között. Sufnikban dolgozták föl a húst. A kolbászt és a szalámit a környékbelieknek adták el. Recepteket is találtak.
A rendőrök szerint a szalámin felvágva  elsőre látszik, hogy  rossz minőségű, ugyanis jóval több zsírt tettek bele. Az egyik előzetesben lévő vadász egy sárosdi étteremben, a saját vendéglőjében árusította az illegális vadhúst. A hatóságok az éttermet most bezáratják.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.