Becsomagolt szarvashúsok repülnek át az autópálya kerítésén (mtv)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. július 02. - Az orvvadászok sajátos technikával dolgoznak, hamarosan bekamerázzák a M7-es Nagyrécséhez közeli szakaszát Profi módon feldarabolt szarvasbikatetemeket találtak a Nagyrécse melletti Baconaki-hegyen egy repcetáblában - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.
   
A három szarvasbikát helyismerettel rendelkező orvvadászok lőtték ki a napokban a nagykanizsai Hubertus Vadásztársaság területén. Két állatot a nyakán találtak el, a harmadiknak pedig a koponyájába fúródott a lövedék - nyilatkozta a lapnak Kiefer Károly, a vadásztársaság elnöke.
   
A vadhús egy részét megtalálták a közelben, hasonló csomagra bukkantak nemrégiben az M7-es autópálya leállósávjában. Berkó Gábor vadászmester közlése szerint az orvvadászok jól bevált módszerrel dolgoznak: a becsomagolt vadhúst átdobják a sztráda melletti szalagkorláton, majd azt egy odaérkező autó felveszi és Budapestre szállítja.
   
Az orvvadászok évente többmilliós károkat okoznak, ezért most úgy döntött a vadásztársaság, hogy bekamerázzák a területet.
 

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.