Arborétumi séta az alapítókkal (kecskemetitv.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011. január 29. - Nem mindennapi sétán vehettek részt szombat délelőtt a természet szerelmesei a Kecskeméti Arborétumban. A növénykert megálmodói, volt és jelenlegi vezetői kísérték a kilátogató közel ötven érdeklődőt az egy órás séta során, ahol a kert legszebb és legérdekesebb részeit tekinthették meg.
A mínusz 6 fokos hideg ellenére, közel félszázan voltak kíváncsiak szombat délelőtt a Kecskeméti Arborétumban megrendezett közös sétára. Az érdeklődőket azok vezették körbe az országos hírű növénygyűjtemény legszebb részein, akiknek magát az Arborétumot is köszönhetjük. Dr. Göbölös Antal Bedő díjas erdőmérnök volt az, aki még a 70-es években megálmodta a növénykertet, akkor még mezőgazdasági terület volt, majd a szükséges engedélyek megszerzése után, 1987-ben indultak meg a tényleges telepítési munkálatok. Dr. Göbölös Antal televíziónknak elárulta azt is, mit szeret a legjobban az Arborétumban.
„ Nagyon sok kedvencem van, a származás, a különlegesség miatt, de nekem alapvetően az Alföld őshonos fenyője, a boróka a kedvencem, méghozzá a közönséges boróka. Mondjuk az arborétumban van vagy 30 féle boróka, szóval van miből válogatni”- mondta el Dr. Göbölös Antal Bedő díjas erdőmérnök
A séta során arról is szó volt, hogy mik a későbbi tervek az Arborétummal, milyen fejlesztéseket szeretnének a közeljövőben megvalósítani.
„Jövőbeli terveink között szerepel egy természetháza építése is, de elsődleges célunk, hogy olyan szinten karbantartsuk az Arborétumot, ahogy eddig is tettük, mert ez nagyon sok ember örömére szolgál ez a kert, ami elsősorban azért növénygyűjtemény. Tartunk programokat, vezetéseket, de az elsődleges cél a növénygyűjtemény fenntartása”- mondta el Sipos Istvánné a KEFAG Zrt. közjóléti referense. Lantos Csaba



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.