Porig égett házak, autók és felperzselt föld maradt a nyomában (hírTV)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2011.május 18. - Olajmunkások ezreit kellett kimenekíteni Kanadában a pusztító tűzvész miatt. A lángok gyorsan terjednek, ezért az olajvállalatoknak napi 50 ezer hordóval kellett csökkenteniük kitermelésüket. Az erdőtüzekben négy nap alatt több mint ezer hektár égett le, több mint 100 helyen lángol az erdő.Már napok óta tombol a pusztító erejű tűzvész Kanada nyugati részén. A természeti csapás egy Alberta állambeli város több mint egyharmadát lakhatatlanná tette. A tűz nyomában porig égett házak, autók és felperzselt föld maradt. A tűzoltók jelenleg is a lángok megfékezésén dolgoznak, a hatóságok az oltás idejére teljesen kiürítették a várost.

A tűz miatt olajmunkások ezreit is evakuálni kellett a térségből. A kanadai olajvállalatoknak napi 50 ezer hordóval kellett csökkenteniük a kitermelést. A lángok terjedése további termeléskiesést okozhat, az újabb csővezetékek lezárása miatt pedig a szállítás is lelassulhat.

Kanada az Egyesült Államok legnagyobb olajszállítója, napi kétmillió hordónyi energiahordozót exportál déli szomszédjának. (pr)



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.