A zöld étterem titkai (OzoneNetwork)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2012. június 20. - A Felelős Gasztrohős nevű blog csapata érdekes küldetésbe fogott. Olyan éttermeket, kávézókat keresnek fel, amelyek környezettudatos módszereket alkalmaznak mindennapi működésük során. A környezettudatos étterem számára alapvető feladat a szelektív hulladékgyűjtés, de van olyan hely is ahol az elektromos energia fogyasztását LED világítással biztosítják.
Image
A környezeti szempontok egy étterem beszerzési elveiben egyaránt megjelenhetnek. Egyes környezettudatos éttermek fontosnak tartják, hogy személyes kapcsolatot ápoljanak a kistermelőkkel. Míg mások igyekeznek a termékeket 50km-es körzetben termelő gazdától beszerezni. Érdemes olyan alapanyagokat is keresni, amelyeket erdőben, réten, árokparton be lehet gyűjteni. Lehetőség szerint környezetbarát csomagolóanyagot használnak, az alapanyagaik nagy részét a termelői piacon szerzik be, a menüt újrahasznosított papírra nyomtatják, valamint a takarítás során a tisztítószerük ecet vagy szódabikarbóna.  
Az OzoneNetwork csütörtöki Egyenlítő című műsorának vendége Varga Judit, a Felelős Gasztrohős blog szerkesztője és munkatársai a Food Revolution Day mozgalom alkalmából május 19- én bio pikniket rendezett a fővárosban. A Jamie Oliver által elindított megmozdulás lényege, hogy egy nap az évben csakis olyan ételeket fogyasszunk a társaságunkkal, amelyeknek ismerjük a származását.
http://ozonenetwork.hu/ozonenetwork/o3/20120619-egyenlito-zold-etterem.html





© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.