Az első magyarországi energiahatékonysági összehasonlító program (OzoneNetwork)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Image
2013. szeptember 4. - Elindult a Magyarországon egyedülálló, valós körülmények között végzett épület energiahatékonysági összehasonlító program. A cél, hogy egy szigetelt és egy szigeteletlen, közel azonos tulajdonságokkal rendelkező családi ház gázfogyasztásának és rezsiköltségének folyamatos mérésével a gyakorlatban bizonyítsa: a hőszigetelt családi házak téli fűtési energiafogyasztása, így rezsije 30-40 százalékkal is csökkenthető.
A programba pályázat útján választották ki a két ingatlant, amelyeket egy fűtési szezon (kb. fél év) különbséggel egyaránt díjmentesen szigetelnek, miközben folyamatosan mérik gázfogyasztásukat. Az első ingatlan szigetelése már megtörtént, szeptembertől online is folyamatosan nyomon követhető a két ház energiafogyasztása.
Az OzoneNetwork szerdai Egyenlítő című műsorának vendége Kanyuk László szigetelés szakértő szerint a magyar családi ház állomány 87 százaléka az energiapazarló kategóriába sorolható. Arra is felhívja a figyelmet, hogy az egyik legnépszerűbb energiahatékonysági beruházás, a szigetelés a lakások hőmérsékletét akár 5-7 fokkal is csökkentheti.
http://videa.hu/videok/tudomany-technika/2013.09.04.-kornyezetkimelo-projektek-6eHnxslKEd48Y3HL


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.