Már takarítják a romokat Budapesten (hírado.hu)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

2006. augusztus 20.                                                                 Az agrárminisztérium épületénél faág dőlt a 2-es villamos és a troli felsővezetékére. A pesti rakparton és környékén teljesen lerombolta a vihar az ideiglenesen felállított büféket
Tetemes károkat okozott a vasárnap esti vihar Budapesten. Az utcák leszakadt faágakkal vannak tele, többfelé megsérültek a felsővezetékek és az áramkábelek, rengeteg a szemét. A Fővárosi Közterület-fenntartó munkatársai folyamatosan dolgoznak, a rakparton felállított büfék tulajdonosai megmaradt értékeit mentik.

A pesti rakparton és környékén teljesen lerombolta a vihar az ideiglenesen felállított büféket. A szél letépte a ponyvákat, összetörte a sátorvázakat, felborította a hűtőket és az asztalokat. Az árukészlet is tönkrement, ami megmaradt, azt előfordult, hogy hajléktalanok hordták szét.
Az agrárminisztérium épületénél faág dőlt a 2-es villamos és a troli felsővezetékére az Alkotmány utca és a Kossuth tér sarkán, a helyreállítást 23 óra körül megkezdték a BKV szakemberei. A 2-es villamos vonalán többfelé faagák vannak a síneken, itt-ott még vízben állnak a vágányok.
A Vigadó téri park bejáratánál gyökerestől csavart ki egy fenyőt a szél, kidőlt fák vannak a Dunakorzón is. A Duna-parti szállodák és kávézók teraszain a hirtelen jött vihar asztalokat, székeket kapott fel. A törmeléket még takarítják. A Lánchídnál a szél feltépte a betonba ágyazott vaskorlátokat is.
Demszky Gábor a vihar után összehívta a fővárosi védelmi bizottság rendkívüli ülését.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.