Székházavatóval ünnepeltek megyei vadásznap helyett (Napló)

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
2003. szeptember 8.
Veszprém (tt) - A Veszprém Megyei Vadászkamara megalakulásakor a megye vadásztársadalmának a maximális kiszolgálását, az érdekeik képviseletét és érvényesítését tűzte ki célul.

Az eltelt idő azt látszik igazolni, hogy helyes az az irány, amit önmagunk jelöltünk ki a szervezet számára. Mindezt Pap Gyula kamarai elnök hangoztatta a székházavató ünnepségen.
Az összefogásnak ilyen komoly szerepe, eredménye lehet, nyugtázta köszöntőjében Kuti Csaba, a Veszprém Megyei Közgyűlés elnöke.
Nagy utat tett meg a vadászkamara a hat évvel ezelőtti megalakulását követően. A tevékenységet egy bérelt irodában kezdték, ma pedig már egy jelentős értéket képviselő ingatlan,  saját  székház birtokosai Veszprémben,  a tűzoltólaktanyával szemben.
Mindez a megyei vadásztársadalom közös munkájának az eredménye. A székház akkor tölti be a funkcióját, ha minden vadász otthonra talál benne, ezért a vadászok és a védegylet tagjai előtt egyaránt szélesre tárják a kaput. A székházban működik a kamarai iroda, van egy oktatóterem, ahol 80 embert tudnak egy időben fogadni. A jövőben már itt tartják a szakmai továbbképzéseket, oktatásokat, de lehetőség van klubfoglalkozásokra, baráti összejövetelekre is.
A székházavató ünnepséget a megyei vadásznap helyett is tartották. Azzal a hagyománnyal viszont nem szakítottak, hogy ez alkalommal adták át a kamarai kitüntetéseket, az Aranyérmet, a Nimród-érmet, valamint a Hubertus-keresztet.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.