Nyugat-magyarországi Egyetemért Sajtódíj Pápai Gábornak

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Tisztelt ünnepi Tanácsülés! Hölgyeim és Uraim!
A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusa nagyra becsülve és elismerve a Nyugat-magyarországi Egyetemről, az Erdőmérnöki kar oktatóiról, a selmeci hagyományokból gyökerező erdész diákéletről adott hiteles és rendszeres tájékoztatását; az Egyetem ünnepeiről, eseményeiről szóló megemlékezéseit; a szakmai információk közzététele és az Erdőmérnöki Kar által elért eredmények publikálása terén és érdekében kifejtett maradandó tevékenységét; a Gyökerek és lombok című életrajzsorozat összeállításában végzett kiemelkedően eredményes és színvonalas szerkesztői munkáját, az Alma Mater iránti tiszteletét, az egyetem rektorának javaslatára a NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEMÉRT SAJTÓDÍJ kitüntetést adományozza PÁPAI GÁBOR úrnak, az Erdészeti Lapok főszerkesztőjének.

Pápai Gábor életrajza
Pápai Gábor 1969-ben szerzett erdőmérnöki oklevelet az Erdészeti és Faipari Egyetem Erdőmérnöki Karán. Mérnöki munkáját az abádszalóki és tiszaburai tsz-ben kezdte, erdészeti ágazatvezetőként. 1977-ben az Országos Szaporítóanyag Felügyelőséghez került, itt szerkesztette meg a Csemetekert című szakkönyvet. 1990-ben választották meg az Erdészeti Lapok főszerkesztőjévé, mely lapot a mai napig szerkeszt. Munkájának eredményeként a lap jelentős fejlődésen, átalakuláson ment keresztül. Neki köszönhetően az olvasóban világos kép alakulhat ki a többcélú, természetközeli erdőgazdálkodás céljairól, eredményeiről, problémáiról. Az erdő, az erdőgazdálkodás, a természetvédelem iránt érdeklődők körében is elterjedt olvasóközönséget tudott a lap magának szerezni.
Kiemelten fontos feladatának tekinti az Erdőmérnöki Kar eseményeiről, a selmeci hagyományokból gyökerező diákéletről tudósítani, szívügyének tekinti hogy az Erdőmérnöki Kar életében történő változásokról, eseményekről, évfordulókról hiteles tájékoztatást adjon.



© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.