Tasó László (Fidesz) interpellációja az állami erdőgazdaságok hosszú távú szerződéseiről (ForestPres

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageKöszönöm Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés, tisztelt Államtitkár Úr!
Az ország lakosságának szinte egybehangzó örömére, lassan véget ér a Gyurcsány-Bajnai korszak.

Rövidesen magunk mögött hagyjuk, az ország legújabb kori történetének legsikertelenebb, és legcsúfosabb időszakát.
Találgatjuk, vajon milyen csontvázak maradnak a szekrényben, vajon milyen disznóságokra fog még fény derülni ebből az utóbbi 8 évből?
A MÁV és a BKV botrányai kapcsán már jól látható, hogy milyen típusú ügyekre számíthatunk. Az emberek felháborodva és csodálkozva tapasztalják ezt a mértéktelen pimaszságot, és vérlázító tékozlást. Joggal tarthatunk attól, hogy a maradék állami cégek jelentős részénél, hasonló botrányokkal fogunk találkozni, mint amilyenekre már részben fény derült.
Felelősök persze hivatalosan nincsenek, de a politikai felelősségük első osztályzatát, a választópolgárok szavazataikkal fogják kiosztani.
Ne feledkezzünk meg arról, még most sem tudhatjuk milyen szerződések, hosszú távú kötelezettségek fogják terhelni a következő kormányt, olyanok, melyek óriási terheket jelentenek a jövőre nézve, melyekről most még kínosan hallgatnak. Hallgatnak, vagy félrebeszélnek, mint ahogy azt teszik többek között, az állami erdők privatizációs törekvéseivel kapcsolatban.
Egyre másra jönnek az információk arról, hogy a kormányhoz kötődő gazdasági hiénák célkeresztjébe mikor kerül a vízkészletünk, a termőföldünk, vagy éppen az erdővagyonunk.
Minden bizonnyal már csak e szégyenteljes a korszak a lezárása után fogunk szembesülni azzal, miért volt olyan égetően nagy szükség az utóbbi 8 évben állami pénzen kialakított vadaskertekre, és luxus-vadászházakra, ki volt a megrendelő és kiknek készültek ezek a beruházások?
Tisztelt Államtitikár Úr! 8 év kormányzásuk alatt, a Bokros recept alapján, több száz, sőt ezermilliárd-forint értékben adtak el állami, közösségi vagyont. Többségükről már az eladásuk előtt tudni lehetett, hogy áron alul, az államra nézve hátrányos feltételekkel passzolják el. Elég, ha a MÁV Cargót, a Bábolnai botrányokat, székházügyeket, vagy a Budapest Airport ügyét említem. Eladták vállalatainkat, kiszolgáltatták a piacainkat, szándékosan legyengítették a gazdaságunkat. A munkanélküliség 20 éves csúcson, és Önök karba tett kézzel nézik a fiatalok elvándorlását, a szakemberek kimenekülését, és helyette a nyugdíj korhatár felemelésével nyuvasszák ki a kifacsart dolgozókat. A várakozás óriási, de a reménynek most végre helye van.
Tisztelt Államtitkár Úr! Újra megkérdezem: - Pontosan hány olyan szerződés, lekötés, szállítási megállapodás van az állami erdőgazdaságoknál, amelyeket 5 évnél hosszabb időre köttettek, felbontásuk milyen többlet-terhekkel járhat? - Milyen felelősséget vállal, egyáltalán érez felelősséget, az Ön irányítása alatt történt vagyonkijátszások okozta károkért? Érdemi válaszra nem számítok, de meghallgatom a mondandóját!


Tisztelt Államtitkár úr!

Most sem kaptam érdemi választ, sajnos Önnek kevés információja van erről a témáról, ha még lesz ideje, tájékozódjon. Szívesen hallottam volna arról, mit szól ahhoz, hogy Veszprém megyében, Kislőd, Városlőd, és Magyarpolány térségében a helyi erdő-birtokossági társulás helyett a volt tsz-elnökökből, és káderekből álló magánemberek kaptak hosszú távú kezelési jogot állami erdőkre.
Az ország lakossága megtapasztalhatta, és elszenvedte, hogy mi történik, amikor a hazugsággal megszerzett politikai hatalmat, a választópolgárok képviseletére méltatlanok bitorolják.
A FIDESZ és Szövetségesei az elmúlt 8 évben a közvélemény figyelmét ráirányították a kormányhoz kötődő korrupciógyanús ügyekre, a szívós munkának köszönhetően megakadályoztunk számtalan szándékos vagyonvesztést. A társadalom egésze joggal várja a további lépést, és ezt meg is tesszük.

A következő kormány rövidesen rendet tesz az országban, és nyomában a magyar emberekkel vállvetve, megteremti a tisztesség, a biztonság, a bizalom, és a gyarapodás korszakát.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.