Mészáros Károly beszéde Selmecbányán

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A Nyugat-Magyarországi Egyetem képviselőjének beszéde Selmecbányán, 2006. október 14-én, az Erdészeti Palota előcsarnokában
Prof. dr. Mészáros Károly egyetemi tanár, az NYME ezidei általános rektor-helyettese

Tisztelt emlékezők! Polgármester úr, Rektor Urak, Dékán Urak, Hölgyeim és Uraim!
Engedjék meg, hogy a Nyugat-Magyarországi Egyetem nevében nagy tisztelettel köszöntsem önöket!
Mi, az 1808-ban az erdészeti oktatást megkezdő Wilckens Henrik Dávid göttingai tanár ezidei utódai, ez egykori közös campus soproni örökösei, napi munkánk során lépten nyomon találkozunk múltunk emlékeivel, ünnepeink során felidézzük azokat.

Szívünkben őrizzük Selmecet! Fejet hajtunk a nagynevű elődök előtt, és most ezekben az ünnepi pillanatokban is újra érezzük azt, amit mi egyszerűen selmeci szellemnek nevezünk. Ez a barátság és összetartozás érzése, amely összeköt bennünket az egykori selmeci karok jogutódjait és követőit, bármelyik ország egyetemén is tesszük kötelességünket. A Nyugat-Magyarországi Egyetem történelmi és új karai is hitet tesznek Selmec örökségére és együtt hisszük azt, hogy a jelen nemzedékek is méltón gyarapítják örökségünket.
Ezen gondolatokkal köszöntöm a testvér-egyetemek karainak képviselőit, Selmec város polgármesterét és vezetőit, és mindenekelőtt a hallgatóságot.

Jó szerencsét, üdv az erdésznek!


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.