Befejeződött a HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. és a FAO projektje (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageMegjelent a természetközeli erdőgazdálkodás elterjesztését elősegítő nemzetközi együttműködésből született tanulmánykötet, a Szálalás.
A HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezetése levélben mondott köszönetet a projekt munkájában résztvevőknek.

Tisztelt Kollégák!
A HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. által kezdeményezett – a természetközeli erdőgazdálkodás elterjesztésére irányuló és a FAO által támogatott – projekt ez év tavaszán sikeresen befejeződött. Több bemutató, konferencia és „workshop” során több száz szakmabeli számára sikerült új, a természetközeli erdőgazdálkodás megvalósításának lehetőségeit feltáró ismereteket eljuttatni. A projekt egyik utolsó eredményeképpen kiadtunk egy könyvet, amely a tárgyban a felkért szakértők által összegyűjtött ismereteket tartalmazza. A célunk a könyv elkészítésével az volt, hogy a magyar erdészek minden lehető (általunk adható) segítséget megkapjanak ahhoz, hogy a gyakorlatban is alkalmazzák a természetközeli erdőgazdálkodás esetleg ismert elveit és az erdőgazdálkodásukat – amennyiben ez ott lehetséges és célszerűnek tűnik – átalakítsák, megvalósítsák a szerintünk (a legtöbb Magyarországon őshonos állományban) gazdaságosan alkalmazható szálaló erdőkezelést.
A könyvben megfogalmazott tapasztalatok jelentős részben – ezt férfiasan be kell vallanunk – a Pro Silva Egyesülettől, nevezetesen Varga Bélától és Bodonczi Lászlótól származnak, de az ERTI kutatási eredményei (Dr. Illés Gábor) és az Erdőgazdaság szakembereinek tapasztalatai (Domján György, Keresztes György, Meggyesfalvi István, Szi Benedek József és még sokan mások) is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a gyakorlatban használható segédeszközt sikerült a szakma kezébe adnunk reményeink szerint.
Ezúton (is) köszönjük mindenkinek a segítségét, aki a projekt munkájában bármilyen módon és mértékben részt vett.

Budapest, 2007. június 15.

Köszönettel és üdvözlettel

Keresztes György                                    Sinka Attila
vezérigazgató-helyettes                         projekt-koordinátor


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.