FAO egyeztető tárgyalás Pozsonyban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageSzlovák és magyar erdészeti szervezetek előzetes egyeztető tárgyalására kerül sor Pozsonyban 2009. március 10-én. Az Európai Erdők Hete magyarországi fórumán vetődött fel, hogy az Országos Erdészeti Egyesület egy erdészeti projekt indításához kérjen FAO-támogatást.

A rendezvényen jelen lévő Maria Kadleciková asszony, a FAO Európai és Közép-ázsiai Regionális Irodájának főigazgató-helyettese támogatásáról biztosította a kezdeményezést. A főigazgató-helyettes asszony fölhívta a figyelmet, hogy több ország együttes projektjét támogatja a FAO, és egy EU-n kívüli ország is legyen a kérelmezők között.
Azóta elkészült a projekt tervezet, amelynek az előzetes egyeztetésére kerül sor Pozsonyban a szlovák féllel.
Az OEE küldöttségének tagjai Dobó István szakosztályelnök, Keresztes György helyi csoport elnök, Kiss László elnökségi tag, valamint Zétényi Zoltán szakosztályelnök.
A szlovák delegációt Ján Slabý, parlamenti képviselő, a Mezőgazdasági, természetvédelmi és környezetvédelmi bizottság (MTKB) elnöke, Tibor Lebocký, parlamenti képviselő, a MTKB alelnöke, Milan Lukáč, a MTKB titkára, Marian Ondrejčák - a Mezőgazdasági minisztérium erdészeti főosztályvezetője és Ján Malko, a Szlovák erdészeti kamara elnöke alkotja.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.