Bútoripari vásár Nyitrán (ÚJ SZÓ)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageMárcius 2-ától 6-áig 475 hazai és külföldi cég mutatja be legújabb termékeit a felvidéki városban
Az Európai Unióhoz csatlakozott országok közül az elmúlt években Szlovákiában nőtt a legnagyobb ütemben a bútoripari termelés: az ágazatban vállalkozó cégek termelése tavaly elérte a 44,6 milliárd koronát – írja a pozsonyi magyar nyelvű újság. Mindez elsősorban a gyors szlovák gazdasági reformoknak köszönhető, Csehországgal, Lengyelországgal és Magyarországgal szemben, így az ottani bútoripar jobb konkurenciaképességet ért el.

Ladislav ©vihel, az Agrokomplex vezérigazgatója szerint az ígéretes fejlődést bizonyítja az is, hogy az idei szakvásár kiállítói nagyobb területet igényeltek mint tavaly. Idén 26 500 négyzetméteren mutatkoznak be a hazai és külföldi cégek, ami 1500 négyzetméterrel több, mint az elmúlt évben. A piac megtisztulása miatt azonban a tavalyihoz képest 27 céggel kevesebb jelezte részvételét, vagyis összesen 475 kiállító termékeit tekinthetik meg. A szlovák kiállítókon kívül megismerkedhetnek a cseh, a lengyel, a magyar, az olasz, a román, a német, a brit és a spanyol bútoripar termékeivel is. Szlovákiai képviseleteiken keresztül jelen lesznek az ázsiai és amerikai országok is.
Idén elsősorban azoknak érdemes ellátogatniuk Nyitrára, akik ebédlőbútort, ülőgarnitúrát, konyhabútort vagy stílbútort szeretnének venni. Várhatóan azok sem csalódnak majd, akik padlócsempékre, lépcsőkre, ajtókra vagy ablakokra kíváncsiak. A bútoripari szakvásárral együtt rendezik az „Otthon fénye” és a Bytex szakvásárokat is. Míg az előbbire elsősorban azoknak éri meg ellátogatni, akik a lakásukba vagy az udvarukra szeretnének lámpát, csillárt vagy egyéb fényforrást vásárolni, az utóbbin – 1500 négyzetméteren – a lakástextilt gyártó cégek mutatkoznak be. Az előző évekhez hasonlóan idén is érdemes megőrizni a belépőket, mert március 6-án délben, az F-pavilonban megtartott sorsoláson bútort nyerhetnek.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.