Erdő-vagyonvédelmi stratégia Baranyában (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageAmint azt megfigyelhette az olvasó, egyre gyakoribb hír – mind a nyomtatott, mind az elektronikus sajtóban – a falopás és az illegális fakitermelés. Ez a jelenség nem kerülte el a Dél-Dunántúlt sem.

– Az utóbbi időben jelentős mértékben nőtt Baranya megyei erdeinkben az illegális fakitermelés és a faanyag illetéktelen elvitele, amely az erdőtulajdonosoknak érzékeny veszteséget okoz – tájékoztatta a ForestPress-t Káldy  József, a Mecseki Erdészeti Zrt. vezérigazgatója. – E káros tendencia visszaszorítása a társaság szakszemélyzetének kompetenciáját, esetenként felkészültségét is meghaladja.

A hatékony vagyonvédelem és erdeink védelme érdekében a Mecseki Erdészeti Zrt. a Baranya Megyei Rendőrkapitánysággal közösen erdő-vagyonvédelmi stratégiai megbeszélést szervez január 26-án (pénteken), a Mecseki Erdészeti Zrt. Nagymátéi Vendégházában a  Baranya megyei Közlekedési Felügyelet, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége, a Baranya megyei Szakigazgatási Hivatal Erdészeti Igazgatóság és a Földművelési Igazgatóság, a Pécsi Határőr Igazgatóság, a VPOP Dél-dunántúli Régiós Parancsnokság, valamint a Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség részvételével.
A tanácskozást sajtótájékoztató követi.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.