2007-ben ismét MUZSIKÁL AZ ERDŐ (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageMátrai Művészeti Napok
Ebben az évben immár negyedik alkalommal szervezik meg a Muzsikál az Erdő Mátrai Művészeti Napok rendezvény-sorozatot.
A programok a Mátra erdőségeiben 14 helyszínen valósulnak meg 2007. június 30-tól július 8-ig, 9 napon keresztül a Mátra lábától Galyatetőig, ahol az erdő a maga tisztaságával körülöleli a résztvevőket. Ebben az évben új helyszín Szurdokpüspöki.

A megnyitó rendezvényre június 30-án, Mátramindszenten kerül sor. A záróeseménynek pedig hagyományosan Fenyvespuszta ad otthont – tájékoztatta a ForestPress-t Szabó Lajos  erdőmérnök, a „Muzsikál az erdő” főszervezője.
– A mai felgyorsult világunkban nap, mint nap érezzük a lélek és a természet pusztítását. Az aggasztó társadalmi-természeti folyamatokat egyre többen próbálják megállítani, több kevesebb sikerrel – folytatta a szakember. – A művészek küzdenek a lelki sivárság ellen, az erdészek, természetvédők pedig az erdők, a természet megőrzéséért. Néhány éve létrejött egy összefogás művészek, erdészek és az ország kulturális életét, az erdőt féltő és felemelni akaró emberek között. A cél egy olyan aktív szabadidő eltöltési alternatíva megteremtése a térség lakóinak, turistáinak, gyermekeinek, mely kötődik mind a zenéhez, mind az erdőhöz.
– Bízunk abban, hogy a résztvevők közelebb kerülnek a művészetekhez és az erdőhöz egyaránt. A zene segít a környezetkultúra terjesztésében, az erdő, pedig abban, hogy a művészetek valóban megérintsék az embereket.
A főszervező elmondta, hogy a hagyományos programok változatlanul az erdei és templomi koncertek, az erdei kirándulások erdészek vezetésével, különböző                                  gasztronómiai programok (borkóstoló) és falusi vendéglátás, ismeretterjesztő előadások, kiállítások, népzenei, néptánc műsorok.
A programok megvalósításában idén is több mint 200 zenész, művész, erdész, önkormányzati vezető vesz részt. A rendezvény lehetőséget nyújt a térség művészeinek, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem fiatal tehetséges művészeinek a bemutatkozására.
– Több ezer ember részvételére számítunk. Elsősorban a helyi lakosságra, családokra, üdülőkre, gyerekekre, minden érdeklődőre.
A programjainkon az erdei gondolatok, a környezettudatosság, a zene lélekemelő élménye kerül előtérbe. Erdei kirándulások kapcsolódnak össze komolyzenei koncertekkel. Ez nem egy valóság-show-s hatásvadászat – fejezte be Szabó Lajos.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.