Az USA Erdészeti Szolgálata biztosította a karácsonyfát a Capitoliumra (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageA karácsonyfa az idén a Virginia Államból, a G. Washington Állami Erdészettől érkezett.
2004. december 9-én az USA Erdészeti Szolgálata büszkén mutatta be a „Nemzet Karácsonyfáját”, ami a Capitolium gyepét díszíti az ünnepi időszakban. A fenyő a
George Washington Állami Erdészettől származik. Ez az első alkalom, hogy Virginiából került ki a Nemzet Karácsonyfája.
„Az USDA Erdészeti Szolgálata nagyon örül, hogy a mi erdészetünkből érkezett az ünnepi fenyő a Capitolium gyepének díszítésére”– mondta Ann M. Veneman,  az agrártárca államtitkára, aki a fenyőavatási ünnepségen beszélt a Capitolium dombon. Már addig is több ezren látták a fát, amint Highland vidékéről haladt Washington felé, a 17 napos, 33 települést érintő útja során. Sokan megcsodálják a fát a Capitolium füvén, hiszen sokan mentek ünnepelni a karácsonyi időszakban és azután is.

Ebben az évben a virginiai George Washington Állami Erdészetet érte az a megtiszteltetés, hogy folytassa e nemes hagyományt. Dennis Hastert, a képviselőház tagja volt a szónok, az esti ceremónián, az USA Capitoliumának nyugati oldalán. A szónoknak a karácsonyfa kivilágításában Blayne Braden, egy első osztályos, 7 éves fiúcska segédkezett, a Monterey-i elemi iskolából, Highland County-ból, aki az utazást karácsonyfadísz-készítő versenyen nyerte.
ImageA Capitolium főépítésze, Alan Hantman még tavaly júliusban kiválasztotta a 20 méter magas lucfenyőt a Warm Springs Erdőkerületben. Novemberben vágták ki, szorosan összekötötték, s nedves közeg biztosítása mellett pótkocsis teherautóra helyezve rögzítő csomagolásban szállították Washington D.C.-be.
A fenyő ékesítésére közel 5 ezer díszt készítettek az iskolások és polgárok Virginia szerte.
Az USA Capitolium Történeti Társaság a 2004-re szánt karácsonyi dísztárgyát ajándékozta a fának. A karácsonyfa több ezer fényforrásból álló díszkivilágítását a General Electric arculattervezői készítik évek óta.
Ez a szokás, hogy a Nemzet Fenyőjét elhelyezik az ünnepek idején a Capitolium előtt, 1964-re nyúlik vissza. 1970 óta a fa állami erdészetből származik. A fát december 27-éig minden este napnyugta tájt kivilágítják és éjjel 11 óráig ragyog.

ImageMint ismertes, a budapesti Országház előtt álló fenyőfa idén a Fejér megyei Velencéről érkezett. A 18 méteres fát 150 méternyi fényfüzérrel díszítették fel, a fa melletti oszlopon pedig három harang ad harangjátékot minden órában. A karácsonyfa a hagyományok szerint vízkeresztig áll az Országház előtt.  


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.