Erdei iskola fórum a Balaton-felvidéken (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 


Fotó:ForestPress

ImageAmint arról hírt adtunk, január 18-án a Bakonyerdő Rt. Monostorapáti Erdészetének Balaton-felvidéki Erdei Iskolája volt a helyszíne egy tájékoztató fórumnak. Az Erdei Iskola Szolgáltatók Szakmai Érdekegyeztető Tanácsa által szervezett rendezvényre a Dunántúlról érkeztek erdei iskolák, illetve szolgáltatók képviselői – mintegy negyven fő –, akik a bevezetés alatt álló minősítésről kaptak tájékoztatást. A fórum vezetője Mécs Csaba, az ÉT elnöke volt. Az iskolaüzemeltetők, -szolgáltatók egy rendkívül részletes kritérium-rendszer teljesítése alapján nyerhetik el a jövőben a minősített erdei iskola címet.

A minősítés előnyei egyebek között:
- Az erdei iskoláztatók érdeke, hogy a médiában kizárólag pozitív visszhangja legyen a szakmának, s erre, ellenőrizett körülmények között nagyobb az esély. A minősítés közös érdekeket véd.
- A minősítés leszűkíti a szolgáltatói kört. Egy bővülő piacon várhatóan kevesebb, de jó minőséget biztosító szolgáltatók osztoznak, ami a minősítetteknek egy jobb és biztosabb megélhetést nyújt.
- Minőségbiztosított erdei iskolákat az állam is szívesebben támogat.
- A minősített erdei iskola szolgáltatók – egységes megjelenésükkel is – nyomást gyakorolhatnak az őket érintő kérdésekben, például a jogi szabályozás terén.
A minősítésről további információk szerezhetők a
www.koksz.hu internetes honlapon.

D.M.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.