Tudománypolitikai ülésnap az MTA-n (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Nyiri Lajos, Szendrődi László, az ülést megnyitó Vizi E. Szilveszter, Kroó Norbert és Andrew Sors
ImageKroó Norbert akadémikus, az MTA főtitkára 2005. március 4-én előadást tartott a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében az európai tudománypolitika irányairól. Előadását korreferátumok követték. Kroó Norbert  akadémikus hat éven át dolgozott az MTA főtitkáraként.
Akadémikus társai javaslatára megbízatásának lejártához közeledve Kroó professzor vállalta, hogy számvetést készít tevékenységének egyik legfontosabb területét, az európai tudománypolitikát jellemző folyamatokról.

Kroó Norbert több uniós testület, szakértői bizottság és konferencia résztvevőjeként belülről ismerhette meg az EU kutatás-fejlesztési stratégiájának formálódását, végrehajtását.
Szendrődi László erdőmérnök, tanácsos, (TéT attasé, Állandó Képviselet, Brüsszel) Az Európai Unió kutatáspolitikájának irányai: a 7. keretprogram előkészítése címmel tartott előadást.
Az Akadémia a magyar kutatók országos köztestületeként a tudománypolitika autonóm alakítója. Ezért az előadás alkalom arra, hogy az újraformálódó uniós tudománypolitikáról mind több információt szerezhessenek az érdeklődők, illetve arra, hogy nyilvános eszmecsere induljon a magyar tudósok, tudományszervezők között az európai magyar tudomány helyzetéről, távlatairól. Az MTA
honlapja közzéteszi az előadások diáit és a figyelemmel kíséri az előadáshoz érkező reflexiókat

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.