Somogyország Kincse a Zselic és a zselici erdők (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageA SEFAG Zrt. a Zselic és a zselici erdők értékgazdája és az Örökségünk Somogyország Kincse kitüntető cím birtokosa
Az Örökségünk Somogyország Kincse kitüntető címmel 2006-ban díjazott értékekről készült miniatűr képeket a Somogyi Megyenap rendezvénysorozat keretében január 6-án helyezték el a Megyeháza Címertermében.

Köszöntőt mondott dr. Gyenesei István Somogy Megye Közgyűlésének elnöke, majd a díjazásról szóló megállapodások aláírása következett. A Zselic és a zselici erdőkért járó cím értékgazdájaként – a SEFAG Zrt. képviseletében – Barkóczi István vezérigazgató írta alá a megállapodást. Az ünnepségen részt vett Lampert Mónika belügy- és Kolber István, a területfejlesztésért felelős tárca nélküli miniszter is.


ImageAz Örökségünk – Somogyország Kincse elismerést 2004-ben adták át először 9 somogyi érték gazdájának, melyet tavaly további 10 követett. Díjazottak lehetnek a somogyi természeti, kulturális értékek, különleges teljesítmények és életművek. A díjra minden somogyi lakos tehet javaslatot, az adományozásról a végső döntést a kuratórium hozza meg. A kitüntetéssel járó relikviákat – a 23 karátos arannyal bevont miniatűrt, a kisplasztikát és a diplomát – a nevezetességekhez kötődő települések jeles napján adják át. Ezekből összesen két darab készül, egyik a megyeházára, a másik pedig az adott településre vagy intézményhez kerül.

 


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.