MEGOSZ iroda nyílt Kaposváron (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageFotó: Detrich Miklós
Szolnok, Baja és Zalaegerszeg után, Kaposváron nyitotta negyedik irodáját a MEGOSZ, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos szövetsége.
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium nevében Szepesi András, az Erdészeti Főosztály vezető-helyettese méltatta az új iroda jelentőségét. Elmondta, hogy Somogy kiemelt jelentőségű megye az erdőgazdálkodás szempontjából. 

Luzsi József, a MEGOSZ elnöke köszöntőjében utalt rá, hogy a magánerdő-gazdálkodás nagy múltja után, napjainkra már jelene is van. Az erdők 40 százaléka van magánkézben, melynek közel ötöde azonban még ma is rendezetlen. Ebben nagy feladat vár az új irodára, mint ahogyan abban is, hogy 2007-től életbe lép az erdőgazdálkodás finanszírozásának új, EU-szabályoknak megfelelő rendszere.
Nádas József, az ÁESZ kaposvári igazgatója a magánerdő tulajdonosoknak az erdőtelepítésekben való részvételét, a pályázati rendszer eredményeit emelte ki. Míg 2005-ben 870 hektár erdőtelepítésre pályáztak a megyéből, melyből megvalósult 514 hektár, idén 2064 hektárra érkezett pályázat.
Horváth István, az új iroda vezetője szerint a megyében mintegy nyolcvan vállalkozás érdekelt a MEGOSZ szolgáltatásaiban, mely 2500-3000 személyt és 7500 hektár erdőt jelent. Igazodva az ÁESZ ügyfélfogadási rendszeréhez, minden kedden 9-től 14 óráig ő és Porga Andrea megyei koordinátor várja az ügyfeleket.

D.M.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.