Erdésznők Pécsett (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageAmint arról korábban hírt adtunk, az elmúlt hétvégén tartotta az Országos Erdészeti Egyesület és a Mecseki Erdészeti Zrt. az Erdésznők Országos Találkozóját Pécsett és környékén, melyen 65-en vettek részt. Az erdésztársadalom hölgytagjait a közelmúltban megnyitott Mecsextrém Parkban, Pécs-Árpádtetőn dr. Pethő József elnök, Roth Matthaea a csoport koordinátora, valamint a házigazdák képviseletében Káldy József vezérigazgató köszöntötte.

A találkozón a legtöbb állami erdőgazdálkodó szervezetben, a magánszférában, illetve a hatósági oldalon dolgozó kolléganők is részt vettek. Külön öröm volt számunkra az, hogy Hargitából is érkeztek résztvevők.
Az üzemlátogatáson nagy érdeklődéssel figyelték a hölgyek a Zsolnay porcelánok készítését, valamint maradandó élményt jelentettek számukra az Európa Kulturális Fővárosa rendezvényeire készülő Pécs ókeresztény emlékei.
ImageA két nap programjai során rövid időre megálltunk Lapison, és egy koszorú elhelyezésével fejet hajtottunk a honfoglaló ősök emléke előtt. Orfűn, a Vízimalom udvarán töltött felejthetetlen este során régi munkatársak, erdészek oszthatták meg egymással az elmúlt esztendők élményeit, tapasztalatait.
Az egyesület jövő évi kiemelt programja a X., jubileumi találkozó, a „Női Vándorgyűlés” lesz.
A találkozó képei megtekinthetők a www.mecsekerdo.hu honlapon.

Horváth Péter Brúnó

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.