Gemenci művészeti alkotótábor (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageFotó: Szarvas P.
A Gemenc Zrt. idén immár nyolcadik alkalommal (július 16-24-ig) látta vendégül, a természeti- és vadászati témát is szívesen feldolgozó képzőművészeket. Ezúttal a karapancsai vadászkastély adott otthont az alkotótábornak. A jelenlévő művészek szavazata alapján 2006-ban Nemes István bajai grafikusművész érdemelte ki a Gemenc Zrt. képzőművészeti díját.

A Bartos Endre által készített bronz plakettet Csonka Tibor vezérigazgató adta át. Örömét fejezte ki, hogy a két, dunai nagy árvíz okozta jelentős károk ellenére, idén is vendégül tudták látni a művészeket és reményének adott hangot, hogy jövőre is megrendezhetik a képzőművészeti alkotótábort.
A gemenci meghívást idén Valaczkai Erzsébet, Prihoda Judit, Szurcsik János, Simon Ferenc, Gyalai Béla, Rékasi Csaba, Mráz János, Szarvas Pongrác, Kalas András, Nemes István, Ambrus Lajos, Ezüst György és Szemadám György fogadta el. Az egykori főúri vadászkastély és környezete biztosította a nyugodt alkotás lehetőségét, a környező ártéri táj és az élővilág pedig témául szolgált az alkotásokhoz.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.