Játszóteret avattak Romhányban (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageAz Ipoly Erdő Zrt újabb közjóléti teljesítménye Nógrád megyében
Nógrád megye erdővel borított lankás „hegyei” között, kisvárosi sajátosságaival húzódik meg Romhány. Ide érkezünk egy délutáni órában kissé borongós időben mosolygós emberek közé.


Nemcsak a képviselőtestület tagjain látszott, hanem az apró óvodások arcáról is sugárzott az öröm: mienk ez a tér! Van is miért, hiszen elég szétnézni a gondosan tervezett játékokon, a szépen kivitelezett fa elemeken, parkon, és máris jóleső érzés tölt el: Európában vagyunk még itt Nógrád megye félreeső zugában is.
Az ünneplők számára elsőként Tolnai János polgármester úr méltatta az Ipoly Erdő Zrt. állhatatos munkáját a játszótér létrehozásában.
ImageHaraszti Gyula vezérigazgató-helyettes ünnepi beszédében elmondta, hogy ez a szép játszótér egy olyan nagy fejlesztés része, amely az erdészek erőfeszítésein alapszik, és a társaság munkájának eredményeként vonzó létesítményekben testesül meg. Az erdészek, erdőmérnökök – mint ahogy mindig is – a közösségekért tenni akaró szakemberek, így élethivatásuknak tekintik nemcsak az erdő fenntartását, hanem a civil szféra, a köz szolgálatát is. Már épültek és épülnek máshol is játszóterek, kiállítások, erdei iskolák, tanösvények szerte a megyében, sőt a társaság gazdálkodási területének Pest-megyei részén is: Salgótarjánban, Szécsényben, Balassagyarmaton, Kemencén, Királyréten, Salgóbányán, hogy csak néhányat említsünk. A vezérigazgató-helyettes méltatta az ötletgazda Kiss László vezérigazgatót, a Romhányi Erdészet vezetőit, Szekán Györgyöt és Szabó Zoltánt, Mikle Tibort a műszaki munkák vezetőjét, és a kivitelező Acer Kft.-t is.
ImageA koronát a gyermekek játékos műsora, és klasszikus furulya zene tette fel az avató ünnepségre, majd az eddig fegyelmezetten toporgó gyermekek birtokba vették játszóterüket.
Kívánjuk, hogy sok örömük legyen a játékokban!

L. L.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.