Alföldi Erdőkért Egyesület kutatói napja Szegeden (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Imagedr. Koltay András tudományos főmunkatárs

A Magyar Tudományos Akadémia által gondozott Magyar Tudomány Napja rendezvénysorozat keretében rendezték meg 2006. november 14-én az Alföldi Erdőkért Egyesület Kutatói Napját Szegeden.
A rendezvényt a Kiss Ferenc Erdészeti Szakközépiskola és Kollégium Bakay Nándor utcai kollégiumában tartották, az alföldi erdész szakma, az erdészeti oktatás, kutatás jeles képviselőinek részvételével.

A résztvevők tartalmas és élvezetes előadásokat hallhattak, többek között az erdők globális-szénforgalomban elfoglalt helyéről, a szakigazgatási rendszer átalakításáról, az erdészeti gyomkorlátozással kapcsolatos kutatásokig.
A vendégek a kiállított tablókon tanulmányozhatták a Debreceni Nagyerdőben történt viharkár felszámolását, valamint a cserebogár pajor elleni védekezés mellékhatásait a talajfaunára.
A szakmai konferencia alkalmával adták át az alföldi erdőgazdálkodás érdekében nyújtott kiemelkedő teljesítmények elismerésére létrehozott Alföldi Erdőkért Emlékérmeket.
2006-ban az emlékérmet Brunner László kerületvezető erdész (KEFAG Zrt.), Gerják József  rakodókezelő erdész (NYÍRERDÕ Zrt.), Hajnal Imre termelési és kereskedelmi vezérigazgató-helyettes (NEFAG Zrt.),  Juhász Lajos erdészeti igazgató (NYÍRERDÕ Zrt.),  dr. Koltay András tudományos főmunkatárs (Erdészeti Tudományos Intézet), valamint dr. Varga Szabolcs  intézetigazgató egyetemi tanár (Nyugat-Magyarországi Egyetem) vehette át Bondor Antaltól.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.