Ötödször az erdészek a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratonon (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageÖtödik alkalommal áll rajthoz a STIHL Forest Trapp Erdészeti hosszútávfutó váltócsapat a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratonon! Október 19. és 23. között immár tizenkilencedik alkalommal kerül sor a Bécs és Budapest közötti 320 km-es szupermaratonra, amely három országot és fővárost érint és Samsung Szupermaraton néven rendezik meg.
A mezőny a hagyományoknak megfelelően Bécsből indul, majd öt nappal később a budapesti Városligetben ér célba. Az egyéni versenyen a korábbi évek győztesei is elindulnak, váltóban pedig mintegy 160-170 csapat részvételére számítanak a rendezők.
A 320 kilométeres távnak immár ötödik alkalommal vág neki a STIHL FOREST TRAPP, az erdészek öttagú, hosszútávfutó csapata. Az idei verseny is komoly felkészülést igényelt, bár kisebb sérülések akadályozták, azért bizonyára keményen helyt állnak, azaz kitartóan futnak a fiúk.
Image2008-ban a csapat tagjai: Szentpéteri Sándor, Padányi Gulyás Gábor, Hartmann Mihály, Bakos Gergely, Bakos Péter.
A 320 km-es verseny útvonal és szakaszfelosztása:
1. nap: Bécs-Pozsony 94 km
2. nap: Pozsony-Győr 84 km
3. nap: Győr-Tata 61 km
4. nap: Tata-Budakeszi 60 km
5. nap: Budakeszi-Budapest félmaraton, 21 km
Ebben az évben is kiemelt szerepet kap az utolsó napon, a verseny befutó szakaszára kiírt Nemzetközi Félmaraton. Ezen a távon együtt fut a Szupermaraton teljes mezőnye, egyéniek és váltótagok, valamint a félmaratonra nevezettek egyaránt.
Ehhez a teljesítményhez sok erő és kitartás szükséges, ezért a fiúk megérdemlik, hogy a befutón megünnepeljék őket a Városligetben. A verseny napi eredményei figyelemmel kísérhetők a www.szupermarathon.hu honlapon.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.