A szupermaraton befutó szakasza a Városligetben (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
A 19. alkalommal megrendezett SAMSUNG Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton mezőnye szerdán az utolsó hosszú szakaszt futotta, és Tatáról Budakeszire érkeztek a sportolók, köztük a STIHL Forest Trapp Erdészeti hosszútávfutó váltócsapat tagjai is.

Amint arról korábban beszámoltunk, ötödik alkalommal állt rajthoz az erdészek csapata a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaratonon!
A mezőny a hagyományoknak megfelelően Bécsből indult, majd öt nappal később, október 23-án, a budapesti Városligetben ér célba. Az egyéni versenyen a korábbi évek győztesei is elindulnak, váltóban pedig mintegy 160-170 csapat részvételével – rekord számú nevezéssel –számoltak a rendezők.

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is velük futott
Vajda Attila tavaly először futott a SAMSUNG Bécs-Pozsony-Budapest szupermaraton utolsó napi félmaratonján. A ForestPress úgy tudja, hogy
amerikai résztvevők is lesznek az idei versenyen, az amerikai-magyar kerékpáros csapatot végig kíséri a versenyen Mrs. Julie Elizabeth McCrey, a Demokrata Párt 25000 Lovagjának Elnöke.
A nevező országok száma is egyre bővül, így idén már másodszor üdvözölhettek amerikai résztvevőket is az indulók között. Mr.Haris, Haris Róbertként 1956-ban kényszerült elhagyni hazánkat, de tavaly két fiával kerékpáros résztvevőként tért vissza, idén pedig középső fiával és két magyar barátjukkal kerékpáros csapatként tekerik végig a 320 km távot.
Mivel az elmúlt évben Magyarország és Szlovákia is a schengeni övezet teljes jogú tagja lett, és a három ország között megszűnt a határellenőrzés, így ebben az évben a "Sport határok nélkül!" gondolat jegyében rendezik meg a szupermaratont.
Az Alsó-Ausztriai Katonasport Szövetségtől az Országos Katonasport Szövetség vette át az osztrák szakasz rendezését, élén Ewald Angetter tábornokkal. Szlovákiában Ásványi László sportmenedzser, a Pozsonyi Sportközpontok igazgatója irányításával szervezik a szupermaraton szlovákiai szakaszát. Az érintett magyarországi megyék és városok sportszervei szintén részt vállalnak a rendezvény lebonyolításában.

A Budakeszi-Budapest félmaraton 21 km-es távjának a Szentpéteri Sándor, Padányi Gulyás Gábor, Hartmann Mihály, Bakos Gergely, Bakos Péter összetételű erdész-trapperek is szerdán reggel vágnak neki, és délelőtt 11 óra körül várhatók a Városligetben fölállított célban.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.