Egy merész magyar hegymászó rekorddöntésre készül (Hír TV)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageOxigénpalack nélkül szeretné meghódítani a Mount Everestet Klein Dávid. A nemzetközi expedíció többi tagja oxigénpalackkal vág neki a 8850 méteres csúcsnak. Klein így akar hazai rekordot dönteni, ugyanis magyar hegymászó 8000 méter fölé oxigénpalack nélkül még nem jutott. A magyar hegymászósport eddig hat 8000 méter feletti csúcs megmászásával büszkélkedhet.

A világ legmagasabb hegycsúcsát 2002-ben hódította meg először magyar hegymászó. Erőss Zsolt oxigénpalackkal érte el a Mount Everestet. Klein Dávid viszont palack nélkül vág neki a 8850 méteres csúcsnak. Ilyen magasságot magyar hegymászó még nem kísérelt meg palack nélkül meghódítani.
"Én azt gondolom, hogy oxigénpalack nélkül sokkal kevésbé veszélyes hegyet mászni, mint oxigénpalackkal, ugyanis az oxigén erősebbé teszi a hegymászót, így ez egy becsapás, érzékelés. úgy tűnik, mintha jobban bírnám a strapát, holott, ha elfogy az oxigén, egy vihar megállásra kényszerít, ezalatt elfogy, akkor drasztikusan csökkeni fog a teljesítőképességem" - fogalmazott Klein Dávid.
Az áprilisra tervezett nemzetközi expedíció többi tagja oxigénpalackkal vág neki a Mount Everestnek.

 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.