Négy síelő meghalt, egy megmenekült (ForestPsess)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

ImageTéltábornok támadásával egy időben megérkeztek az első halálhírek is, a különböző országok síparadicsomaiból.
Négy síelő vesztette életét kedden lavinaomlás következtében a francia Alpokban – jelentették a helyi mentőszolgálatok és a rendőrség.

A haláleseteket négy különböző lavina okozta. Két baleset Val Thorensben és Les Arcsban történt. La Plagne-ban egy hegyi vezető kíséretében sodort el egy nőt a hótömeg. Míg kísérőjének sikerült saját erejéből kiszabadítania magát, a síelőt már nem tudták megmenteni. Egy negyedik halálos baleset Val d,Isere-ben történt. A francia időjárás-előrejelző szolgálat előzőleg felhívta a figyelmet arra, hogy a szombat óta leesett jelentős mennyiségű hó miatt megnőtt a lavinaveszély az Alpokban.
Csodával határos módon, sértetlenül úszta meg viszont, egy luxemburgi turista vasárnap a tiroli Paznauntalban, annak ellenére, hogy hat méter magasból leugrott a síliftről.
A csendőrség szerint a 41 éves férfi azért menekült pánikszerűen, mert amikor rövid időre megállították a síliftet, azt hitte, hogy a felvonót aznap végleg leállították, és róla megfeledkeztek. Ekkor még nagyobb pánikba esett, kidobta sífelszerelését, és hat méter magasból leugrott a mélybe. Szerencséjére azok, akik egy másik síliften haladtak, meglátták és értesítették a hegyi mentőket. Õk aztán motoros szánnal kimentették a sokkos állapotban lévő férfit.


 


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.