Plusz erdész-trapperek (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
ImageErdészek is indultak a vasárnap rendezett Plus Budapest Nemzetközi Maraton versenyen.
Amint arról korábban beszámoltunk, ebben az évben is lesznek erdész résztvevői a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon versenynek. Most arról tudósíthatunk, hogy az október 15-én, Budapesten megrendezett Plus maraton viadalnak is voltak erdész résztvevői.

A 42 kilométeres (pontosan 42195 méteres) távot Haraszti Gyula, az Ipoly Erdő Zrt vezérigazgató-helyettese és Szabó Lajos magánerdő tulajdonos teljesítette, a csökkentett szakaszt Koczka Zoltán a KEFAG Zrt munkatársa, míg a rövidtávot Csóka György, az ERTI osztályvezetője és családja abszolválta.
A mezőny délelőtt 10 órakor a Hősök terén vágott neki a távnak, majd az Andrássy úton folytatva a futást, a Lánchídon átkeltek a budai oldalra, onnan a Szabadság-hídon visszatértek a pesti rakpartra, majd a Margithídon a szigetre, ismét a budai oldalra vezetett az út, onnan előbb északra, majd délre vették az irányt, és ismét a pesti oldal következett. A Belváros után észak felé folytatták a futást és végül keletre fordulva érkeztek vissza a Hősök terére.
Az ilyen versenyeken a mezőnyt záróbusz követi, és akit utolér, annak az ellenőrző chipet a buszon le kell adnia, visszakapja a letéti díjat, a rajtszámát áthúzzák, a versenyt befejezte.
Az erdész versenyzőknek nem kellett buszozniuk.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.