Telt ház a hargitafürdői síparadicsomban (erdely.ma)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2007. december 30.
Sok magyarországi turista választotta szilveszteri kikapcsolódása helyszínéül Székelyföld közkedvelt síparadicsomát, Hargitafürdőt. A közigazgatásilag Csíkszeredához tartozó, de a városközponttól 22 km-re lévő üdülőhelyen a legtöbb menedékházat év végére már nyáron lefoglalták a vendégek.
Napsütötte, havas fenyvesek, tiszta levegő, szórakozni-sportolni vágyókkal benépesedő sípályák. A Csíkszeredához tartozó Hargitafürdőn nemcsak a vakációzó csíki diákok használják ki a természet téli ajándékát.
Megérkeztek már az új évet itt köszöntő vendégek is. Közöttük sokan a székelyföldi tájak rajongóiként, visszatérők. A 7 lesiklópályával, sífutópályákkal, biatlonpályával büszkélkedő településen hónapokkal ezelőtt foglalták le a szállásokat a téli sportok hazai és külföldi kedvelői. Telt ház van a panziókban, szállodákban egyaránt.
Az 1345 m tengerszint fölötti magasságban fekvő település nemcsak a téli sportok miatt látogatott. Sokan sétálni jönnek Hargitafürdőre, ahonnan derűs időben még a Déli Kárpátok hegyeit is lehet látni.

© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.