Március 15-én újra NYÍRERDŐ-futás (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
Már több mint egy évtizedes hagyomány, hogy nem múlhat el a március Debrecenben NYÍRERDŐ-futás nélkül. A 11. alkalommal megrendezésre kerülő futóverseny célja változatlan a kezdetek óta: felhívni a figyelmet a környezettudatos magatartásra, az erdők védelmére, valamint a futás és az egészséges életmód népszerűsítése erdei környezetben. Idén március 15-én lesz a verseny, így a résztvevők tiszteleghetnek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt is.

A verseny részét képezi a debreceni városi mezei bajnokság, amelyre az ország minden részéből érkeznek futók. A versenytáv női, szenior, valamint ifjúsági-junior fiú kategóriában 5000 méter, a férfiak számára 10.000 méter. A legfiatalabbak serdülő, ifjúsági és junior kategóriában 1500 és 2500 méteren mérhetik össze tudásukat.
Bárki elindulhat a hagyományos NYÍRERDŐ-futáson, amely ebben az évben 2008 méter lesz. A gyermekektől a veteránokig minden kategóriában az első három helyezettet díjazzák, valamint a legjobb felnőtt versenyző elnyeri az Aradi János kupát.
A verseny 2008. március 15-én, 10 órakor kezdődik Debrecenben, a Benczúr Gyula utcán.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.