Erdőjárók – harmadjára (ForestPress)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

2011. szeptember 29.  - (Régi-)új tévésorozat indul az m1 televízióban október elején – adta hírül a huntingpress.hu vadászati hírportál

„A jó értelemben vett PR-munka ötlete Molnár Péter, az egyik kereskedelmi televízió Nógrád és Heves megyei tudósítójának fejéből pattant ki, amikor 2010 novemberében az Ipoly Erdő Zrt.-nél forgatott. Lévén az átlagos állampolgárok nem látnak bele az erdőgazdaságok működésébe, sokszor tévesen ítélik meg munkájukat. A sorozat – amelyet az erdőgazdaságok anyagilag is támogatnak – azt hivatott igazolni, hogy az erdész nem favágó, a vadász pedig nem puskás gyilkos. Adásonként két gazdasággal ismerkedhetünk meg, képet kaphatunk működésük sajátosságairól, szépségéről és nehézségeiről. Molnár Péter már korábban is „kilincselt” hasonló műsorok szinopszisával, de rendjére azt a választ kapta: „jó-jó, de ugyan kit érdekel ez?”. Most azonban úgy tűnik, fordult a kocka a közszolgálati médiában: olyan személyek kerültek döntési pozícióba, akik az új struktúrában feltétlenül szánnak műsoridőt a nem „sötétzöld”, természetről szóló műsoroknak. Az Erdőjárók karácsonyig fut a televízióban, de a készítőknek már kezdenek kikristályosodni a további tervek is, amelyek túlmutatnak a félórás részekből álló sorozaton, sőt a televízión is. Az Erdőjárók első részét 2011. október 8-án, szombaton 14.05-kor láthatják az M1-en.” - fejeződik be a hír.
Anélkül, hogy MP érdemeit kisebbíteném, ez az ötlet korántsem az ő fejéből pattant ki. A copy right-ot elég nehéz ma már rekonstruálni, de hogy néhány példát kapásból fölsoroljak: Erdőjáró (!!)- 1994. Duna TV, szerk. Nagy László; Zöld felkiáltójel - TV2 szerk. Nagy László; Erdészcsillag - Hálózat TV - 2001, szerk. Nagy László - Zétényi Zoltán; Szövetségben a fákkal - Duna TV -2005 - szerkesztő-rendező-operatőr: Rozsnyai Aladár; a Főtér - erdészblokkja - m1 TV -1999-től; Erdőjáró (!!)- Szolnok TV; Zöld Mátra - Gyöngyös TV (lásd Indavideó!).
Ez a téma az Országos Erdészeti Egyesület Közönségkapcsolatok szakosztály majd minden alkalmán fölvetődött, magunk is jártunk a MFB sajtófőnökénél ez ügyben, de sikertelenül. MP ügyesebb volt nálunk, sok sikert kívánunk neki. Z.Z.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.