Tilos a séta az erdőkben, bőgésre beindultak a vadászok (Somogyi Hírlap)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. szeptember 15.  - A Sefag Zrt. szeptember 1-től erdőlátogatási korlátozást vezetett be a lakosság védelme és vadgazdálkodásuk zavartalan folytatása érdekében. - A vadászterületeink nyugodtságának biztosítása érdekében, a szeptemberi vadásztatás eredményességének biztosítása céljából vezettük be a korlátozást - tájékoztatott Merczel István az Erdészetpolitikai és ellenőrzési osztály vezetője.
Ennek kapcsán délután 15 órától reggel 9 óráig tilos a vadászatilag érintett Sefag Zrt. kezelésében lévő erdőterületek látogatása. A korlátozás pontos időtartamáról, és helyéről a jegyzőségek hirdetőtábláin, valamint az erdőkbe vezető utakra kihelyezett plakátokon tájékoztatják a lakosságot
Minden évben a szarvasbőgés időszakában lép életbe a korlátozás, mivel a vadásztatás az esti, illetve hajnali órákban történik. A vad nyugalmának biztosítása, valamint a balesetek elkerülése miatt vezetik be a részleges erdőlátogatási tilalmat. így ebben az időszakban a délutáni, esti órákban sem sétálni, sem gombászni nem lehet a Sefag Zrt kezelésében levő erdőkben, vadászterületeken. A látogatási korlátozás feloldásáról is a helyi önkormányzatoknál tájékozódhatnak az erdőjárók. F. Sz. Á.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.