Árva kutyáknak segítettek (Délmagyarország)

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 
2010. július 19. - Kutyák, vadászgörények és macskák szállták meg tegnap az EKO-parkot, ahol a Tappancs alapítvány tartotta 9. állatfesztiválját. A vidám hangulatú nap háziasszonya Gregor Bernadett volt, aki kisfián és unokahúgán kívül 2 éves Rozi kutyájával jelent meg az eseményen. A színésznő arra próbálta buzdítani a kilátogatókat, hogy érdemes menhelyi kutyát örökbe fogadni.
- Rozit két hónapja vettem magamhoz egy állatmenhelyről, pedig minden észérv ellene szólt: 60 négyzetméteres lakásban élünk, amit 3 macskával osztunk meg. Ettől függetlenül egyre inkább vágytam egy kutyára - magyarázta Berni, miközben Rozi a legnagyobb nyugalomban feküdt összegömbölyödve a színésznő unokahúga, Maca lábánál.
- Azt gondoltam, hogy fárasztó lesz a kutyatartás, de Rozi az egész család életére pozitív hatással volt. 15 éves Bence fiam eddig mindig a számítógép előtt lógott, míg Álmos nem szívesen mozdult ki otthonról. Most alig várják a közös kutyasétáltatást, ami egy színházi előadás után rám is üdítő hatással van - magyarázta Berni.
- Rengeteg kutyát láttam a menhelyen, és szívem szerint minden másodikat hazavittem volna. Rozival a legutolsó kifutón találkoztunk, és egyből beleszerettem. Nincs hálásabb jószág egy "menhelyi kutyánál -magyarázta a színésznő, akinek állításával sok kilátogató értett egyet. A Tappancs örökbefogadó sátránál már az első néhány órában két kutya talált új gazdára. KISS GÁBOR GERGŐ

MEGKÉRDEZTÜK SZEGEDI OLVASÓINKAT - Tart kutyát?

DEMETER GUSZTÁV nyugalmazott hivatásos katona:
- Nem. Nagyon szeretem a kutyákat, de nem társasházba valók, én pedig ott lakom. Nem tartanám jónak, ha kötélre kötve, bezárva kellene élniük. Az egyik szomszédunknak van, de felelőtlen gazda. Az eb a kertben végzi el a dolgát, ahol gyerekek játszanak.
SZŰCS SÁNDORNÉ őstermelő:
- Igen, kettőt is tartok: egy 6 éves rottweilert és egy másfél éves törpetacsit. Kertes házban lakunk, ott szabadon rohangálhatnak. Szerintem egy lakás nem megfelelő számukra. Majdnem mindig volt kutyám, nagyon sok szeretetet tudnak adni.
SZABADOS GABRIELLA televíziós rendező:
- Most nem, de 30 évig tartottam kutyát. Volt német vizslám, pulim, palotapincsim is. Amikor az utolsó kutyus meghalt, választhattam, hogy kertem lesz vagy kutyám. A kert mellett döntöttem: a kettő együtt kivitelezhetetlen volt, mert mindent kikapartak.
MOLNÁR RÓBERT, Kübekháza polgármestere:
- Van egy négyéves husky és német juhász keverék kutyám, akit Suzinak hívnak. Kicsit olyan, mintha a gyerekem lenne. Sokat sétálunk, többnyire ő sétáltat engem. Igazi kutyabarát vagyok, azokat az ebeket is megsimogatom, akiket más meg sem mer közelíteni.


© 2024 Forestpress. All Rights Reserved.